Приказни рецепти

Приказно бърза салата с печено пиле Салата с пиле, царевица и авокадо

Три дни яли, пили и се веселили.

Продукти:

 печено пилешко месо
 1 домат
 ½ царевица
 ½ авокадо
 ½ глава червен лук
За дресинга:
 1 с.л зехтин
 ½ ч.л. горчица
 1 с.л балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Отделете месото от сготвеното предния ден пиле и оставете настрана. Почистете и нарежете на тънки филийки лука. Сварете царевицата на 7-8 минути. Махнете семената на домата и нарежете на ленти. Почистете авокадото, нарежете на парчета и полейте със сок от лайм. Нарежете или накъсайте салатата на едри парчета. Свалете зърната на сварената царевица и пригответе дресинга. В малко бурканче налейте зехтина, добавете горчицата и оцета. Нарежете пилето на хапки и подредете салатата в кутия за обяд. Сложете зелена салата, авокадо, домат, царевица, пиле и червен лук. Сложете бурканчето с дресинга и затворете кутията.

Съставки

 печено пилешко месо
 1 домат
 ½ царевица
 ½ авокадо
 ½ глава червен лук
За дресинга:
 1 с.л зехтин
 ½ ч.л. горчица
 1 с.л балсамов оцет

Directions

Приказно бърза салата с печено пиле
  • Време:0 ч 20 м
  • Сложност:
  • Порции:1-2