Приказно бърза салата с печено пиле Салата с пиле, царевица и авокадо
Три дни яли, пили и се веселили.
Продукти:
печено пилешко месо
1 домат
½ царевица
½ авокадо
½ глава червен лук
За дресинга:
1 с.л зехтин
½ ч.л. горчица
1 с.л балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Отделете месото от сготвеното предния ден пиле и оставете настрана. Почистете и нарежете на тънки филийки лука. Сварете царевицата на 7-8 минути. Махнете семената на домата и нарежете на ленти. Почистете авокадото, нарежете на парчета и полейте със сок от лайм. Нарежете или накъсайте салатата на едри парчета. Свалете зърната на сварената царевица и пригответе дресинга. В малко бурканче налейте зехтина, добавете горчицата и оцета. Нарежете пилето на хапки и подредете салатата в кутия за обяд. Сложете зелена салата, авокадо, домат, царевица, пиле и червен лук. Сложете бурканчето с дресинга и затворете кутията.
Съставки
печено пилешко месо
1 домат
½ царевица
½ авокадо
½ глава червен лук
За дресинга:
1 с.л зехтин
½ ч.л. горчица
1 с.л балсамов оцет
Directions
- Време:0 ч 20 м
- Сложност:
- Порции:1-2