fbpx

февруари 11, 2020

Омагьосаната принцеса и лимоновото пилешко филе

Живееха едно време цар и царица. Бяха много почитани и обичани. Единствената им нерадост беше, че си нямаха детенце. Но като във всяка приказка, магията се случи и тук. Един ден царицата се разхождаше до покрай кристално чистото езеро, когато от него изскочи един голям рак и заговори с човешки глас. Разказа на царицата за чудния палат, построен от белите феи, които могат да изпълняват и най-невъзможните желания. Така царицата се сдоби с чудна дъщеричка, над която обаче от ден първи тегнеше проклятието да се превърне в сърна, ако зърне дневна светлина преди да навърши петнайсет години. Е, проклятието я застигна, но и като сърна беше също толкова красива. И като във всяка приказка, добрият принц се появи точно навреме. Откри сприхавата фея, която беше омагьосала принцесата и само с един точен изтрел с лъка прободе злото ѝ сърце. Принцесата си върна прекрасния облик на млада девойка и скоро вдигнаха чудна сватба, на която всички бяха поканени. И хапнаха чудни ястия, сред които блесна едно приказно панирано пилешко филе с лимонов сок.
Тази вкусотия изисква 10 минути за подготовка и 20 минути за готвене. С едно пиле стават точно 4 порции. Ето и продуктите:
Продукти:
4 пилешки гърди Le Poulet
50 г брашно
60 г масло
2 с.л. зехтин
Сок от 1 лимон
180 мл бяло вино
40 г каперси
5-6 клонки пресен магданоз
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
А как се приготвя?
Отделете бон филето и разрежете гърдите на две, така че да получите тънки, еднакво дебели парчета. Посолете и подправете с черен пипер. Подправете и брашното за овалване на месото със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оваляйте месото в него и изтърсете излишното брашно. В голям тиган загрейте зехтина и маслото и изпържете месото за 3-4 минути на страна, докато се зачерви. Извадете месото в подходящ съд и в тигана сложете каперсите и гответе 2-3 минути. Налейте виното, добавете лимоновия сок и ситно нарязания магданоз. Върнете изпърженото месо и оставете за 3-4 минути да се затопли, а соса да се редуцира. Сервирайте месото полято с масления лимонов сос.

Ingredients

Directions

Омагьосаната принцеса и лимоновото пилешко филе