Живееше някога един чудно красив принц. Всички го обичаха заради добрите му обноски, изискания вкус и щедростта му. Той беше лудо влюбен в красива принцеса, която живееше през девет земи в десета, както често се случва в приказките. Освен любовта към принцесата, принцът имаше и друга страст – скоростите. През годините беше пробвал всички приказни летящи килимчета, бързоходките на Малкия Мук, вълшебни карети от тикви, дърпани от тунинговани същества, но все нещо липсваше. Един ден, докато играеше скуош с Джованино, който не се страхуваше и от най-бързите му удари, дойде една фея, изкусна в продаването на промоционални каляски, задвижвани с изцяло нова хибридна технология – много коне и щипка магия. Принцът заплати пребогато за новата си придобивка и веднага започна да събира отбор приказни герои, с които да отиде през девет земи в деста, за да поиска ръката на принцесата. Естествено, прати съобщение до Цезар Звездоброеца и го покани на пътуване с уверението, че там са най-ярките звезди, които да брои и евентуално да намери и той своята принцеса. Храбрецът-гъдулар също беше поканен и имаше грижата да направи пътуването още по-весело. Потеглиха лудо и докато прелитаха над седмата земя, принцът се сети, че в осмата, в една забравена страноприемница, сервират най-вкусната пилешка супа. Спряха, хапнаха и дълго си спомняха за вкусотията. А принцесата сякаш знаеше, че всеки момент ще пристигнат и че принцът непременно ще ѝ донесе от легендарната пилешка супа с аспрежи.
Продукти:
Начин на приготвяне:
Извадете пилето на стайна температура около час преди да готвите. В голяма тенджера загрейте зехтина и сложете нарязания на кубчета лук, нарязаните на колелца моркови и филийки селъри. Гответе 5-6 минути, докато омекнат, добавете нарязания на слайсове чесън, мащерката, подправете със сол и черен пипер. Гответе около минута. Налейте бульона и оставете да заври. Отделете гърдите на пилето, махнете кожата и оставете настрана. Останалата част ползвайте за бульон, супа или сос. Сложете пилешките гърди в ястието, намалете котлона и варете 15 минути. Нарежете стъблата на аспержите на колелца, като оставите връхчетата цели. Извадете месото и го накъсайте на парчета с вилица. Върнете месото в тенджерата, добавете нарязаните на колелца стъбла аспержи, връхчетата и граха, и гответе още 5-6 минути. Сервирайте супата, гарнирана със ситно нарязан магданоз и резени лимон.
Съставки
Directions
Разфасовайте пилето и сложете в тенджера парчетата месо заедно с фенера. Добавете разрязания на две стрък селъри, почистения лук, разрязан на четири, дафиновите листа, зърната черен пипер и солта. Залейте със студена вода. Сложете на котлона, покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня и варете 35-40 минути, като след 20 минути готвене извадете гърдите. Свалете леко охладеното месо от костите и нарежете на хапки. Прецедете бульона и го ползвайте за друго ястие, като съхранявате до 2 дни в хладилник. Разрежете авокадото на две, махнете костилката, обелете и нарежете на кубчета. Сложете го в кухненски блендер, добавете нарязания на кубчета пармезан и блендвайте. Добавете листата босилек, лимоновия сок и зехтина. Посолете, подправете с черен пипер и налейте водата. Резултатът трябва да е гладка паста. С уред за спирали или ренде оформете от тиквичките “спагети" и ги сложете в голяма купа. Добавете половината песто и разбъркайте. Прибавете граха и смесете добре с тиквичките. Сложете половината месо и гарнирайте с листа пресен босилек. Поднесете в купата за салата или разпределете в индивидуални чинии за сервиране.
- Време:1 ч 0 м
- Сложност:
- Порции:4