Приказни рецепти

Анри с радиото Крем супа с пилешки крутони

Добрият малък Анри порасна и се превърна в храбър и силен юноша. През годините той стана страстен любител на радиото и непрекъснато слушаше какво става по широкия свят. Често пъти долавяше и комични разговори на други радио любители и се закачаше с тях, като се намесваше с остроумни шеги. Скоро идваше първенството по крикет в приказната гора. Анри, слушайки някакви шансони, внезапно долови сигнал от Тъмното графство. Накъсани реплики се примесваха с прякото предаване на парламентарния контрол, но Анри все по-ясно започна да чува, че отборът на графството крои пъклен план как да спечели с измама първенството. Играчите пиеха тайни отвари, мрачни магьосници правеха специални екипи, които да дават непозволени сили и умения на играчите. Храбрият момък реши, че не може да остави това така, заряза радиото и хукна през глава да предупреди отбора на Зеленогорите. На средата на пътя се сети, че можеше да използва и радиото да се свърже с тях, ама никой не знае дали някой друг не ползва специални разузнавателни средства. Анри бягаше бързо, за да стигне преди да се е свечерило. За късмет, срещна Аладин, който беше тръгнал с летящото си килимче на обиколка, за да тества новия си дрон. Като един добър приятел, взе Анри и го закара до Зелената гора. Естествено, през цялото време си говореха за джаджи. Анри се приземи и завари приятелите си точно да приключват късната си тренировка. Анри разказа за злите планове на Тъмното графство. Бъдещите шампиони по крикет му благодариха и го успокоиха, че те са на специален режим с вълшебна супа, която дава приказни сили и умения. Седнаха на вечеря и нагостиха добрия, вече пораснал, Анри.

Продукти:

 4 пилешки бон филета Le Poulet
 4 големи картофа
 1 морков
 1 глава лук
 1 малка глава целина
 1 червена чушка
 3 лъжици кокосова сметана
 1 с.л сол
 1 връзка магданоз
 1 л вода
 150 г масло
 щипка черен пипер
 1 ч.л. червен пипер
 1 ч.л. чесън на прах
 1 ч.л. мащерка
 1 ч.л. сол
 2 с.л галета

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и морковите на кубчета и ги сложете в тенджера, добавете зехтин и ги задушете. Обелете и нарежете картофите и целината, добавете вода в тенджерата и сложете и тях да се задушат. Варете около 30 мин. След като зеленчуците се сварят ги оставете да изстинат. Когато не са вече горещи, пасирайте. Нарежете пилешкото бон филе първо на тънки ленти, а след това на малки кубчета. Предварително смесете подправките и галетата и след това оваляйте в сместа нарязаните пилешки кубчета. Поставете маслото в тиган и го загрейте. Когато омекне, запържете в него до златисто пилешките крутони. Докато са още горещи, добавете ги в пасираната супа. Гарнирайте и сервирайте с кокосова сметана и ситно нарязани чушка и магданоз.

Съставки

 4 пилешки бон филета Le Poulet
 4 големи картофа
 1 морков
 1 глава лук
 1 малка глава целина
 1 червена чушка
 3 лъжици кокосова сметана
 1 с.л сол
 1 връзка магданоз
 1 л вода
 150 г масло
 щипка черен пипер
 1 ч.л. червен пипер
 1 ч.л. чесън на прах
 1 ч.л. мащерка
 1 ч.л. сол
 2 с.л галета

Directions

Анри с радиото
  • Време:1 ч 0 м
  • Сложност:
  • Порции:4