fbpx

август 16, 2019

Салата с пиле, авокадо и царевица

Време за подготовка: 15 минути
Порции: 1 
Продукти:
Печено пилешко месо
1 домат
½ царевица
½ авокадо
½ глава червен лук
За дресинга:
 1 с.л. зехтин
½ ч.л. горчица
1 ч.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Отделете месото от сготвеното предния ден пиле и оставете настрана. Почистете и нарежете на тънки филийки лука. Сварете царевицата на 7-8 минути. Махнете семената на домата и нарежете на ленти. Почистете авокадото, нарежете на парчета и полейте със сок от лайм. Нарежете или накъсайте салатата на едри парчета. Свалете зърната на сварената царевица и пригответе дресинга. В малко бурканче налейте зехтина, добавете горчицата и оцета. Нарежете пилето на хапки и подредете салатата в кутия за обяд. Сложете зелена салата, авокадо, домат, царевица, пиле и червен лук. Сложете бурканчето с дресинга и затворете кутията.

Ingredients

Directions

Приказно бърза салата с печено пиле