fbpx

август 13, 2019

Пиле с бира на фурна

Време за подготовка: 5 минути

Време за готвене: 1 час и 15 минути

Порции: 4
Продукти:
1 пиле Le Poulet около 1.6 кг

70 г меко масло

800 г картофи

2 глави чесън

3 стръка розмарин

2 стръка салвия

Бира

Сол на вкуса

Начин на приготвяне:
Извадете пилето от хладилника 30 минути преди да започнете да готвите. В чашката на тавата сложете половината билки и напълнете с бира. Поставете пилето отгоре и намажете добре с половината масло. Изсипете разрязаните на две картофи, сложете разрязаните глави чесън и посолете. Сложете останалите билки и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна с вентилатор около 1 час и 15 минути.

Ingredients

Directions

Приказно бърза рецепта с бира