fbpx

април 16, 2020

Великденско пиршество по време на карантина

Котаракът в чизми, освен че беше смел, беше пълен и с идеи. Седна и написа дълго писмо до всички приказни герои, за да ги покани да бъдат заедно на Великден. Дори и по време на карантина. Изпрати написаното по куриерската служба Фалкон до всички. Идеята беше простичка. Всички да приготвят едно и също за празника и всеки един герой да прати свой портрет, пак по Фалкон, до останалите. Героите още нямаха интернет по това време. Червената шапчица получи писмото и подскочи от радост. Седемте джуджета запретнаха ръкави да накладат огън. Пепеляшка се разшета и извади от шкафа всичко необходимо за готвене на бавен огън. Малечко-Палечко набра пресен спанак. Принцът се обръсна, за да бъде красив на портретите, които всички приказни герои щяха да си разменят на празника. Все пак всеки приказен герой си има и художник под ръка, за целите на празничната ни приказка. Спящата красавица се разсъни, освежи грима си и извади кутията с ориз. Звярът беше озверял от глад. Великден дойде и всички бяха подредени с приготвеното приказно вкусно пиле Sous Vide. Вдигнаха чашите и моментът беше запечатан в красиви портети, които полетяха с Фалкон към всеки един герой, който получи кадър с останалите. Празникът, макар и дистанционен, се получи превъзходно. И дълго ще се помни. Както и вкусотията пиле Sous Vide, която всички хапнаха.  
А ето и как се приготвя самата рецепта:
Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 2 часа
Порции: 2
Продукти:
1 пиле Le Poulet около 1.4 кг
30 г масло
3-4 клонки прясна мащерка
1 с.л. зехтин
Сол
Черен пипер
За гарниране:
Сотиран в масло спанак
Басмати ориз
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Извадете пилето от хладилника за около час преди да готвите на стайна температура. Отделете бутчетата и гърдите. Останалото ползвайте за приготвянето на бульон или супа. Отделете горните бутчета и ги обезкостете. Посолете и подправете месото от двете страни. Поставете по 2 парчета месо в плик за вакуумиране, добавете по 2 клонки мащерка и 2 кубчета масло и вакуумирайте. Гответе месото при температура от 71 градуса за 90 минути. Извадете и охладете в купа с ледено студена вода. Извадете месото от пликовете и подсушете с кухненска хартия. Запечатайте месото го в сгорещен зехтин за 2-3 минути на страна, докато стане златисто. В чиния за сервиране поставете от сварения ориз, отгоре сложете сотиран спанак, поръсете с черен пипер и добавете 2 парчета пилешко месо.

Ingredients

Directions

Великденско пиршество по време на карантина