fbpx

февруари 20, 2020

Джованино Безстрашния и пилето пармиджано

Живееше някога един младеж, който не се страхуваше от нищо. Всички го наричаха Джованино Безстрашния. Веднъж, обикаляйки по широкия свят, той реши да пренощува в един хан. Ханджията го отпрати с думите, че няма място, но може да му покаже пътя към омагьосания замък, където да пренощува. Стига да не го е страх, разбира се. Джованино, отвърна, че не се страхува от нищо, но помоли да му приготвят поне вкусна вечеря преди да се отправи към предизвикателството. В хана готвеха чудесно и само след малко готвачът направи пиле с паста и пармезан. Джованино взе гозбата, бутилка вино и една свещ. Пристигна в замъка, настани се в приемния салон, запали свещта и зачака. След малко се дотъри огромен великан, твърдо решен да изяде натрапника. Джованино му предложи чаша вино, а смелостта на момъка сякаш още повече стъписа людоеда. И докато великанът отпиваше голяма глътка, Джованино извади апетитната гозба и го покани да хапнат. И чудото стана. Великанът лакомо запреглъща и тотално забрави първоначалния план да изяде Джованино. След като се нахрани, богато се отплати на младежа с кесия жълтици. Но го закле до заранта да донесе още от вкусотията и да запише рецептата. Джованино веднага се върна в хана, плати прескъпо на ханджията и готвача, получи още една огромна порция пиле с пармезан и се върна при великана. Седна и търпеливо, докато отпиваха вино, започна да чете рецептата за Пиле пармезан с паста. 
Време за подготовка: 10 мниути

Време за готвене: 25 минути

Порции: 4
Продукти:
4 броя пилешки гърди Le Poulet

70 г галета
320 г паста
200 г доматен сос
50 г настърган пармезан

2 с.л. разтопено масло

80 г настъргана моцарела

5-6 клонки пресен магданоз

1 ч.л. сушен риган

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чили на люспи

Сол на вкус

Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Към галетата добавете пармезана, сол и черен пипер и риган. Разбъркайте и оставете настрана. Намажете пилешките гърди с разтопеното масло, посолете и подправете с черен пипер и оваляйте в овкусената галета. Намаслете тавичка за печене, подредете месото и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Към доматения сос добавете сол, черен пипер, чили и риган и разбъркайте. Сварете в подсолена вода според инструкциите на опаковката. Извадете месото от фурната и намажете с доматения сос. Покрийте с настърганата моцарела и върнете във фурната за 5 минути. Извадете пастата в голяма купа, налейте зехтина и останалия доматен сос. Разбъркайте добре и поръсете със ситно нарязан пресен магданоз. Сервирайте парче пилешки гърди с порция паста и поръсете с малко магданоз.

Ingredients

Directions

Джованино Безстрашния и пилето пармиджано