март 24, 2020

by le-poulet-ad-acc
Време за подготовка: 10 мниути
Продукти:
½ средно голяма зелка
Извадете пилето от хладилника и оставете за около час на стайна температура. Внимателно отделете гръбнака, обърнете и натиснете силно с ръка, за да се разтвори максимално на пеперуда. Намажете с масло, посолете и подправете с черен пипер и мащерка и сложете върху добре загрят грил тиган или плоча с кожата надолу. Може да притиснете с капак или нещо тежко, за да може пилето да има максимален контакт с грила. Гответе 8-10 минути и намажете с масло и от другата страна. Посолете и подправете с пипер и обърнете. Гответе още 7-8 минути и прехвърлете в тава за печене. Печете 45 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Нарежете зелката на клиновидни парчета и подредете в тава. Полейте с разтопеното масло, посолете и подправете с черен пипер. Добавете нарязаните на кубчета чушка и лук и покрийте с алуминиево фолио. Печете заедно с пилето, като по средата на печенето размените местата им и запечете зелето на грил без фолио, докато се запече и карамелизира. Нарежете пилето на порции и сервирайте с парче зеле.
